Головна Новини Світ Європа У Польщі оголосили перший рівень тривоги: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі оголосили перший рівень тривоги: яка причина

Польські спецслужби у режимі готовності через перший рівень тривоги

19 січня 2022, 14:28
Поділіться публікацією:

У сусідній Польщі уряду видав розпорядження про оголошення першого рівня тривоги ALFA-CRP з 19 до 23 січня. До таких дій уряд вдався з огляду на можливу загрозу тероризму та кібератак. Про це пише "Польське радіо". 

У Польщі оголосили перший рівень тривоги: яка причина

У Польщі побоюються кібератак, фото з відкритих джерел

Повідомляється, що рівень тривоги CRP оголошено для спецслужб та апарату державного управління. Це означає, що спецслужби мають посилити захист систем інформаційно-комунікаційних технологій органів держуправління та підприємств критичної інфраструктури. 

Пресслужба канцелярії прем’єр-міністра Матеуша Моравєцького зазначила, що розпорядження про оголошення рівня ALFA-CRP має превентивний характер і ухвалене у зв'язку з кібератаками в Україні 14 січня. Тому органи, що займаються кібербезпекою мають посилено контролювати роботу урядових вебресурсів, які можуть стати мішенню для хакерів.

Загалом існує чотири рівні тривоги залежно від ступеня серйозності загрози: ALFA, BRAVO, CHARLIE, DELTA. Рішення про оголошення якогось рівня загрози приймає лише прем’єр-міністр. Рівень ALFA-CPR запроваджували під час Цифрового саміту ООН у Катовицях у грудні 2021 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", у США говорять про можливу атаку України російськими військами з півночі. Про це заявив чиновник Держдепартаменту Штатів. На думку американської влади, не можна закривати очі на позицію Лукашенка та спільні російсько-білоруські військові навчання у лютому.

Також ми писали, що плануються ще кілька зустрічей НАТО-Росія у січні. Про це заявив Ентоні Блінкен, який 19 січня перебуває з візитом у Києві.  Тому американські дипломати не втрачають сподівання домовитися з Кремлем шляхом перемовин. Під час цих консультації будуть обговорювати питання розміщення ядерної зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини