Головна Новини Світ Європа В Угорщині хаос через проблеми з паливом. Що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині хаос через проблеми з паливом. Що відбувається

Ситуація з пальним в Угорщині нагадує ситуацію з туалетним папером на початку пандемії коронавірусу.

7 грудня 2022, 16:50 comments5340
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Перед заправками в Угорщині шикуються водії у великі черги, паливо наливають по кілька літрів, а на інших станціях воно може бути взагалі відсутнє. Така ситуація може стати сильним ударом по Віктору Орбану, який постійно критикує Європу та просить зняти санкції з Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

В Угорщині хаос через проблеми з паливом. Що відбувається

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

6 грудня, близько 23:00 уряд Угорщини вирішив зняти ліміт цін на пальне, який був встановлений урядом Віктора Орбана на рівні 480 форинтів за літр, це приблизно 45 грн. Bloomberg стверджує, що на деяких заправках в Угорщині ціни піднялись на 46%. Такі дії стали шоком для угорців, які намагались заправити свої автомобілі за старими цінами.

"Спочатку я спробував станцію MOL. Черга близько 10 машин. Вони поставили переді мною табличку про те, що в них закінчилося пальне. Потім я поїхав на іншу заправку, подібна черга. Там був ліміт 10 л, а за словами касира, бензин був на фініші (800 л). Я заправлявся на іншій станції MOL, де також була черга, але пальне ще було", – повідомляє мешканець Угорщини Пьотр Бединський в інтерв’ю Business Insider.

Таке рішення угорського уряду відбулось всього через день після заяви голова центрального банку Угорщини Дьордя Матольчі, який заявив, що Угорщина перебуває на порозі економічної кризи.

"Уряд утримував обмеження цін стільки, скільки міг", — сказав керівник апарату прем'єр-міністра Гергелій Гуляс.

Нагадаймо, що Орбан на передодні виборів у квітні зафіксував максимальну ціну на паливо в Угорщині, що дозволило йому отримати підтримку населення та стати прем'єр-міністром Угорщини вп’яте.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про заяву Центрального банку Угорщини, який розкритикував Віктора Орбана через його політику.

Також "Коментарі" писали про суперечливі заяви угорського політика, який заявив, що обмеження цін на російську нафту шкідливе для його країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини