Головна Новини Світ Європа В Угорщині пояснили, чому блокують допомогу для України: поводиться все більш вороже
commentss НОВИНИ Всі новини

В Угорщині пояснили, чому блокують допомогу для України: поводиться все більш вороже

Керівник МЗС Угорщини Петер Сійярто пояснив чому його країна проти фінансової допомоги Україні та блокує рішення про новий пакет санкцій.

18 травня 2023, 12:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто вважає, що Україна вживає ворожі і загрозливі дії щодо його країни. Саме цим угорський політик виправдовує блокування фінансової допомоги ЄС для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Index.hu.

В Угорщині пояснили, чому блокують допомогу для України: поводиться все більш вороже

Керівник МЗС Угорщини Петер Сійярто. Фото з відкритих джерел

Під час відвідин Відня очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто розповів, чому його країна не підтримує наступний пакет санкцій проти Росії і блокує нову фінансову допомогу від ЄС на 500 млн євро для України. Головна причина на думку угорського посадовця – це вороже ставлення України.

"Поки від нас чекають нових економічних збитків, Україна поводиться все більш вороже щодо Угорщини", — заявив Петер Сійярто.

Сійярто пояснив, що під ворожим кроком він має на увазі те, що з нового навчального року на Закарпатті перестануть працювати угорські школи. Окрім того, угорський політик згадав і про включення OTP банку до списку прихильників війни.

"Поки українці не заберуть OTP зі списку міжнародних прихильників війни, Угорщина не зможе брати участь у рішеннях, пов'язаних з Європейською мирною програмою та санкціями", — сказав очільник Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Шольц закликає ЄС відмовитись від узгодженого всіма країнами рішення під час голосувань і  пропонує їх ухвалювати кваліфікованою більшістю. Таким чином Угорщина не зможе блокувати рішень Євросоюзу.

Також "Коментарі" писали про те, що Угорщина стягнула війська до кордону України перед вторгненням Росії: які мотиви.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини