Головна Новини Світ Європа Вакцинуйся та отримай гроші: скільки та кому уряд Греції платитиме за щеплення
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцинуйся та отримай гроші: скільки та кому уряд Греції платитиме за щеплення

Грецька молодь отримуватиме майже п'ять тисяч гривень за одну дозу вакцинації

29 червня 2021, 14:17
Поділіться публікацією:

Уряд Греції має намір виплачувати гроші для молоді в обмін на отримання першої дози вакцини від коронавірусу. Про це повідомляє агентство Reuters.

Вакцинуйся та отримай гроші: скільки та кому уряд Греції платитиме за щеплення

Греція - фото з відкритих джерел

До кінця 2021 року, кожна людина у віці від 18 до 25 років зможе отримати готівкову картку на суму 150 євро (4882 грн по курсу на 29.06) після успішно пройденої вакцинації.

"З першим уколом вакцини отримають картку зі 150 євро на рахунку. Це борг перед молоддю, подарунок на знак подяки", — заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс.

Крім того, близько 940 тисяч греків у віці від 18 до 25 років, які отримають першу дозу вакцини до кінця року, будуть мати право на отримання грошового бонусу "pass free". Їм дозволять витратити його на літніх канікулах і культурних заходах з 15 липня. За даними уряду, приблизно третина з одинадцяти мільйонів населення Греції повністю щеплена.

Також стало відомо, що минулого тижні країна припинила обов'язкове носіння масок для обличчя на відкритому повітрі. А з 28 червня повністю щеплені греки також можуть ходити на роботу або в тренажерний зал без необхідності тестування.

Нагадаємо, що Грецію можуть відвідувати особи з будь-яким громадянством, маючи при собі документ, що засвідчує проходження ними тесту на коронавірус з негативним результатом. Також дітям до 12 років дозволено не надавати документи, які свідчили б про відсутність хвороби.

Додамо,  влада Індонезії почала роздавати курчат для стимуляції жителів сільських районів країни вакцинуватися від COVID-19. Курчат роздають людям від 45 років і старше після того, як вони зроблять щеплення. Повідомляється, що після запуску цієї програми кількість охочих вакцинуватися зросла в 10 разів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини