Головна Новини Світ Європа Віктор Орбан висунув ультиматум для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Орбан висунув ультиматум для України

Прем'єр-міністр Віктор Орбан назвав умову, за якою Угорщина буде підтримувати Україну на міжнародній арені.

25 вересня 2023, 17:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не буде підтримувати Україну в будь-якому питанні на міжнародній арені та поставив ультиматум для української влади. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Telex.

Віктор Орбан висунув ультиматум для України

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Угорський прем'єр-міністр закликав Україну розширити права для угорської меншини на Закарпатті. За словами Орбана, тільки тоді Угорщина може піти на поступки для України. Під час інавгурації осінньої сесії парламенту Орбан виступив з критикою українського уряду.

"На початку навчального року керівництво школи в Мукачеві заборонило співати гімн Угорщини на шкільних заходах", — стверджує Орбан та додає, що українці нібито роками впливають на угорські школи і хочуть перетворити їх на українські.

Таким чином Віктор Орбан поставив ультиматум для України.

"Уряд бореться за інтереси закарпатських угорців на всіх міжнародних форумах і не підтримуватиме Україну в міжнародній політиці, доки вона не відновить права закарпатських угорців", — заявив Орбан.

Угорсько-українська суперечка триває щонайменше з осені 2017 року, коли український парламент прийняв новий закон про освіту. У Будапешті стверджують, що це зачіпає права угорської меншини в українському Закарпатті, оскільки обмежує право на освіту рідною мовою. Україна відкидає звинувачення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан йде шляхом Путіна. Що вирішив угорський лідер.

Також "Коментарі" писали, що Угорщина ставить ультиматум Євросоюзу щодо України. Міністр сільського господарства заявив, що Угорщина продовжить ембарго українського зерна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини