Головна Новини Світ Європа Віктора Орбана і Роберта Фіцо освистали в Чехії: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктора Орбана і Роберта Фіцо освистали в Чехії: яка причина

Протестувальники у Чехії з вигуками "ганьба" освистали Віктора Орбана і Роберта Фіцо.

27 лютого 2024, 15:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Роберт Фіцо та Віктор Орбан приїхали у столицю Чехії на саміт Вишеградської четвірки. З цього приводу у Празі зібрались активісти, які зустріли прем’єрів Словаччини та Угорщини свистом та вигуками "ганьба". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Радіо Свобода".

Віктора Орбана і Роберта Фіцо освистали в Чехії: яка причина

Віктор Орбан та Роберт Фіцо. Фото з відкритих джерел

Лідери Польщі, Чехії, Угорщини та Словаччини приїхали на зустріч у форматі Вишеградської четвірки для обговорення питань, які виникають між країнами.

Напередодні зустрічі у Празі зібралися місцеві активісти із протестом проти запрошення прем'єрів Угорщини та Словаччини. Активісти тримали в руках прапори Європейського Союзу, України та Чехії. Також протестувальники мали кілька плакатів на яких були малюнки та написи, щодо проросійської позиції Роберта Фіцо та Віктора Орбана. 

Один з плакатів містив текст "Вишеград мертвий" через участь в організації лідерів Словаччини та Угорщини. Однак прем'єр Польщі Дональд Туск заперечив цьому заявивши, що формат Вишеградської четвірки "живий".

Нагадаємо, що Віктор Орбан неодноразово робив скандальні заяви щодо України та закликає Київ йти на мирні переговори з Москвою. Угорський політик також має тісні відносини з Кремлем та наполягає на знятті санкцій з Росії. Роберт Фіцо, який став прем'єром Словаччини у 2023 році має подібну позицію та опинившись при владі заборонив надсилати зброю Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо зробив скандальну заяву на другу річницю повномасштабного вторгнення Росії. Словацький політик вказав, що війна в Україні почалась через з "розгулу українських неонацистів". Крім того, Фіцо додав, що вступ України до НАТО стане початком глобальної війни.

Також "Коментарі" писали про те, чому прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан боїться вступу України в ЄС



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини