Головна Новини Світ Франція "Час настав": у парламенті Франції хочуть змінити політику уряду щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

"Час настав": у парламенті Франції хочуть змінити політику уряду щодо України

Член французького парламенту Жан-Луї Бурланж закликав Францію дозволити Україні завдавати ударів їх зброєю по Росії.

20 травня 2024, 09:22
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Голова комітету французького парламенту у закордонних справах Жан-Луї Бурланж звернувся до уряду з закликом дозволити Україні використовувати французьку зброю для ударів по території Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на французьке видання Le Figaro.

"Час настав": у парламенті Франції хочуть змінити політику уряду щодо України

Жан-Луї Бурланж. Фото: Alain Guizard/News Pictures

Жан-Луї Бурланж написав лист до керівництва Франції у якому закликав "відмовитись від стриманості" та прийняти рішення піти шляхом Великої Британії, яка дозволила Україні використовувати свою зброю для ударів по Росії.

"Здається, час настав. Право на самооборону виключає право захищати територію агресора. Чому українці повинні бути позбавлені права відповідати удар за ударом на атаки, жертвами яких вони є?" – пише у листі Жан-Луї Бурланж.

За словами представника французького парламенту, зміна політики щодо ударів по Росії є законною, адже покладе край "неприпустимій асиметрії між позицією агресора і жертви агресії". Бурланж наголосив, що Франція та інші західні партнери не хочуть розпочати війну проти Росії, "тому йдеться не про втручання на театр військових дій, а про зняття невиправданого табу".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Франції різко розкритикували президента Еммануеля Макрона за його позицію щодо війни в Україні. Як зазначає французька журналістка Сільві Кауфман, Макрон лише у заявах висловлює рішучу підтримку Україні, проте дії Франції досі не знайшли реального відображення.

Також "Коментарі" писали, що у Франції пояснили, чому запросили представників Росії на участь у заходах з нагоди річниці висадки союзників у Нормандії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини