Головна Новини Світ Франція Чи будуть французькі війська в Україні: Макрон остаточно зняв інтригу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть французькі війська в Україні: Макрон остаточно зняв інтригу

Еммануель Макрон заявив. що Франція хоче підготувати бригаду ЗСУ

7 червня 2024, 07:35
Поділіться публікацією:

Франція хоче сформувати "французьку бригаду" для ЗСУ. Йдеться про підготовку 4500 українських військових. Але проводити цю підготовку Париж буде на своїй території, щоб французькі війська прибули на територію України не йдеться. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю французьким ЗМІ заявив президент Франції Еммануель Макрон, пише "Le Figaro".

Чи будуть французькі війська в Україні: Макрон остаточно зняв інтригу

Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

"Завдання полягає в тому, щоб навчити 4500 українських солдатів, спорядити їх, навчити їх захищати свою землю та сформувати французьку бригаду", — пояснив президент Франції.

Макрон також наголосив, що про те, щоб відправляти французьких військових в Україну говорити зарано. Хоч і не відкинув такий крок у перспективі.

"Президент України (Володимир Зеленський, — ред.), його міністр оборони (Рустем Умєров, — ред.) закликали всіх союзників швидше готувати солдатів... Ми повинні запитати себе, чи це фактор ескалації. Відповідь – ні", — сказав французький лідер.

Нагадаємо, що у лютому цього року президент Франції заявив, що Франція розглядає відправлення західних військ до України.

Зазначимо, у цьому інтерв'ю Еммануель Макрон повідомив, що Україна отримає кілька винищувачів Mirage-2000-5.

Президент Франції наголосив, що допомога Києву у протистоянні російській агресії "означає уникати прав найсильнішого". При цьому він додав, що це буде тема нових переговорів з президентом України Володимиром Зеленським.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Еммануель Макрон та Олаф Шольц змінюють свій погляд на удари по РФ: ЗМІ дізналися, що тепер чекати у війні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Макрон назвав заяву Сирського "прикрою і неузгодженою": що засмутило президента Франції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини