Головна Новини Світ Франція Макрон передумав розмовляти з Путіним, але є один нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон передумав розмовляти з Путіним, але є один нюанс

Еммануель Макрон не бачить сенсу дзвонити Путіну, але не проти, щоб диктатор йому зателефонував

23 червня 2023, 13:28
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон довгий час вважався одним із тих світових лідерів, які виступали за прямий діалог з Путіним як до, так і після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Тепер лідер Франції заявив, що не хоче дзвонити російському диктатору Володимиру Путіну. Але Макрон не проти, якщо диктатор сам йому зателефонує. Тоді розмова відбудеться. Як передає портал "Коментарі", таку заяву Макрон зробив в інтерв'ю "FranceInfo".  

Макрон передумав розмовляти з Путіним, але є один нюанс

Еммануель Макрон. Фото з відкритих джерел

"У мене немає причин дзвонити йому (ред. – Путіну) сьогодні. Йде український контрнаступ. Прийде, сподіваюся, час переговорів на умовах України. З іншого боку, якщо він (ред. – Путін) подзвонить мені, щоб щось запропонувати, я прийму це, тому що Франція завжди була посередницькою силою", — заявив Макрон.

Французький президент також відреагував на Саміт нового глобального фінансового пакту, який проходить у Парижі. Він заявив, що відсутність Росії на ньому свідчить про її ізольованість.

За словами Еммануеля Макрона, відновлення діалогу з Кремлем можливе, але тільки після того, як Росія виведе всі свої війська з території України та почне беззаперечно виконувати норми міжнародного права.

Макрон також розкритикував плани Росії дестабілізувати ситуацію в Африці за допомогою приватних воєнізованих формувань.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Еммануель Макрон розповів, як Франція допоможе українському контрнаступу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – передача Україні новітніх літаків: президент Франції Макрон пояснив, що він мав на увазі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини