Головна Новини Світ Франція Макрон зібрався до Китаю, просить Пекін чинити тиск на Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон зібрався до Китаю, просить Пекін чинити тиск на Росію

Макрон проситиме Сі Цзіньпіна переконати Росію припинити війну проти України

25 лютого 2023, 16:00
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про плани відвідати з офіційним візитом Китай після публікації Пекіном документа, який пропонує "політичне рішення" війни в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Le Figaro".

Макрон зібрався до Китаю, просить Пекін чинити тиск на Росію

емма

Французький лідер заявив у суботу, що вирушить до Китаю, правда не йдеться про швидкий візит. Президент Франції планує відвідати КНР "на початку квітня", але вже зараз він закликає Пекін "допомогти чинити тиск на Росію", щоб "зупинити агресію" та "побудувати світ".

Сьогодні також стало відомо, що наступного тижня до Китаю приїде самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Зазначимо, цього тижня Китайська Народна Республіка (КНР) представила "мирний план" з 12 пунктів щодо того, як зупинити російсько-українську війну (наполегливо називаючи це "криза в Україні"). Що можна сказати про ці пропозиції? Які перспективи такого плану? Про що кажуть такі дії Китаю? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.                                                   

Варто зазначити, що Китай все частіше підіграє Росію. Так, Китай заблокував комюніке саміту G20 із засудженням вторгнення Росії до України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — історичний виступ Байдена в Польщі: головні меседжі — який сигнал був адресований РФ.     

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому українці підтримують удари по території РФ – чи варто чекати на почастішання таких "бавовн". Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю розібралися у ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.lefigaro.fr/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини