Головна Новини Світ Франція Переговори Сі Цзіньпін – Макрон: важливі заяви лідерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори Сі Цзіньпін – Макрон: важливі заяви лідерів

Українське питання стало чи не головним у зустрічі очільників двох лідерів країн

6 квітня 2023, 17:47
Поділіться публікацією:

Китай та Франція, як постійні члени Ради безпеки ООН та прихильники багатополярності миру та демократизації міжнародних відносин, можуть долати розбіжності та обмеження. Про це заявив глава КНР Сі Цзіньпін на переговорах із президентом Франції Еммануелем Макроном, передає FREEДОМ.

Переговори Сі Цзіньпін – Макрон: важливі заяви лідерів

Про що говорять заяви лідерів Китаю та Франції

Китайський лідер зазначив, що Пекін підтримує мир, стабільність та процвітання у всьому світі.

“Сучасний світ зазнає глибоких історичних змін. Бувши постійними членами Ради Безпеки ООН та великими країнами з традиціями незалежності, Китай та Франція як прихильники багатополярності миру та демократизації міжнародних відносин можуть долати розбіжності та обмеження. Ми дотримуємося принципу всеосяжного стратегічного партнерства та співпраці між Китаєм та Францією на основі стабільності, взаємності, розвитку та прогресу та підтримуємо мир, стабільність та процвітання у всьому світі”, — заявив Сі Цзіньпін.

Своєю чергою Макрон заявив, що російська агресія в Україні завдала удару по стабільності і поклала кінець десятиліттям миру в Європі. Він висловив надію на те, що Китай зможе привести Росію до тями і посадити всіх за стіл переговорів.

“Російська агресія в Україні завдала удару по цій стабільності. Я знаю, що можу розраховувати на те, що ви приведете Росію до тями і зможете всіх посадити за стіл переговорів. Ми про це говоритимемо більш детально. Але нам потрібно знайти міцний світ. Тобто світ, який поважає міжнародно визнані кордони та уникає будь-якої ескалації. Я вважаю, що це є важливим питанням і для Китаю, і для Франції, і для Європи”, — відповів Макрон.


Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Китай сподівається на переговори України та Росії, які будуть відновлені "якнайшвидше", відтак можна буде знайти "політичне рішення та збалансований, ефективний і стійкий сценарій європейської безпеки".

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що для Китаю об'єднаний Захід, який виник через війну РФ проти України, – це жах.

Читайте також на сайті "Коментарі" – яку гру затіяв Китай — чи може товариш Сі зробити ставку на Захід, а не Росію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини