Головна Новини Світ Франція У Франції обрали нового лідера замість проросійської Марін Ле Пен
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції обрали нового лідера замість проросійської Марін Ле Пен

Попри нового голову партії, Ле Пен й надалі має реальну владу у своїх руках.

5 листопада 2022, 19:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ультраправа партія "Національне об'єднання" визначило свого нового лідера. Французьку партію очолив 27-річного Жордан Барделла. Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на видання BBC.

У Франції обрали нового лідера замість проросійської Марін Ле Пен

Марін Ле Пен. Фото з відкритих джерел

Барделла замінив на цій посаді Марін Ле Пен, яка нещодавно висувалась на вибори президента Франції і програла усього кілька відсотків Емманюелю Макрону.

Незважаючи на нового очільника партії Марін Ле Пен не йде з політики. Француженка зосередиться на роботі в парламенті, де партія "Національне об'єднання" отримала 89 місць.

"Я не їду з "Національного об'єднання". Я буду там, де потрібна країні", — заявила Марін Ле Пен на партійному з'їзді.

Незважаючи на зміну лідера французької партії Ле Пен вважають реальним джерелом влади та серйозним кандидатом на виборах президента Франції, що пройдуть у 2027 році.

Цікаво, що це вперше ультраправу партію Франції очолює не Ле Пен. Перед Марін Ле Пен партією  "Національне об'єднання" керував її батько.

Марін Ле Пен відома своїми зв'язками з президентом Росії. У 2014 році її партія отримала 9 млн євро від російського банку. Окрім того, Ле Пен підтримувала анексію Криму, а з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну підтримує скасування санкцій для Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що Росія відправила до Франції великий магніт для наукової ядерної програми.

Також "Коментарі" писали, що біля берегів Франції помітили російський підводний човен. Французькі служби провели субмарину Російської Федерації у відкриті води. Причину, чому човен РФ опинився біля французьких берегів не вдалось з'ясувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини