Головна Новини Світ Франція У Франції оголошено найвищий рівень загрози нацбезпеці: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції оголошено найвищий рівень загрози нацбезпеці: яка причина

Такі зміни стали результатом теракту в Росії.

25 березня 2024, 07:08 comments2914
Поділіться публікацією:

У Франції після теракту в РФ оголошено найвищий рівень Vigipirate — системи оповіщення національної безпеки — надзвичайна ситуація нападу. Як передає портал "Коментарі", про це повідомив прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь у соцмережі X.

У Франції оголошено найвищий рівень загрози нацбезпеці: яка причина

Франція. Фото: з відкритих джерел

Прем'єр зазначив, що після нападу в Красногорську під Москвою в Єлисейському палаці президент Еммануель Макрон скликав Раду оборони та національної безпеки.

"З огляду на те, що Ісламська Держава взяла на себе відповідальність за напад, а також загрози нашій країні, ми вирішили підняти позицію Vigipirate до найвищого рівня: екстрений напад", — написав Атталь.

Слід зазначити, що Vigipirate (акронім: пильність та захист об'єктів від ризику терористичних атак) – це система оповіщення національної безпеки Франції. Зараз вона має три рівні: "пильність", "підвищена безпека/ризик нападу", "надзвичайна ситуація нападу".

Раніше президент Франції Еммануель Макрон засудив заяви російських політиків щодо Франції та її рішення про можливе відправлення військових до України. Зокрема, він наголосив, що слова віце-спікера російської Держдуми мають ознаку "нервовності".

Так, Толстой заявив, що Росія має можливість відправити атомну бомбу до Парижа. Крім того, він істерично заявив, що окупанти вб'ють усіх французьких військових, якщо вони будуть направлені в Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому Володимир Путін намагається повісити провину за теракт у Підмосков'ї на Україну: чим усе закінчиться.

Також видання "Коментарі" повідомляло – хто влаштував теракт у Підмосков'ї: які будуть наслідки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини