Головна Новини Світ Франція У Франції спостерігали падіння великого метеора (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції спостерігали падіння великого метеора (ВІДЕО)

Такі яскраві метеори називаються болідами

25 квітня 2021, 13:45
Поділіться публікацією:

Вчора ввечері, 24 квітня, жителям півдня Франції в регіоні Лазурний берег, біля Ніцци, вдалося спостерігати падіння великого боліда (метеора). Про це пише видання "Європейська правда" з посиланням на BFMTV.

У Франції спостерігали падіння великого метеора (ВІДЕО)

У Франції спостерігали падіння великого метеора - фото з відкритих джерел

Користувачі соціальних мереж поширюють фотографії і відеоролики захоплюючого видовища зі своїх смартфонів і зовнішніх камер відеоспостереження.

Як свідчить відеозапис однієї з камер у Каннах, метеор падав о 22:26 за місцевим часом і, мабуть, згорів в атмосфері, не досягнувши землі. Такі яскраві метеори називаються болідами. Небесні тіла, яким вдається досягти землі, мають назву метеорити.

Деякі юзери жартують, що падіння метеора — це так зване космічне вітання в день, коли французький астронавт Томас Песке вирушив на Міжнародну космічну станцію.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що в східній частині Куби, поблизу міста Моа, впав і вибухнув метеорит. За словами очевидців події, на небі було видно червоне і біле світіння, а після його зниження стався гучний вибух.

Нещодавно жителям Астралії пощастило побачити рідкісне і незвичайне явище — падаючий метеор. Відео з космічним об'єктом опублікували в соціальній мережі.

Очевидець на ім'я Даллас Кілпонен зазначив, що він побачив, як у небі пролітає метеор із палаючим хвостом з уламків.

Астрофізик Австралійського національного університету Бред Такер заявив, що насправді падаючі метеори — це зовсім не рідкість. Цього разу це відбулося у відносно непізній час, ще й у вихідний день, коли багато хто перебував на вулиці. За його словами, здебільшого такі небесні об'єкти падають пізно вночі і цього просто ніхто не бачить.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини