Головна Новини Світ Франція У Туреччині заарештували французького джихадиста
commentss НОВИНИ Всі новини

У Туреччині заарештували французького джихадиста

За даними турецької влади, заарештований є членом Firqatul Ghuraba, групи, очолюваної французьким джихадистом

14 грудня 2020, 12:07
Поділіться публікацією:

У Туреччині заарештували розшукуваного Парижем француза, підозрюваного в приналежності до франкомовного джихадистського угруповання в Сирії, повідомило в понеділок, 14 грудня, міністерство оборони Туреччини. Про це пише французьке видання Le Figaro.

У Туреччині заарештували французького джихадиста

"Особа французького громадянства була заарештована під час спроби незаконного переходу з Сирії до Туреччини", — йдеться в заяві міністерства, в якій вказані лише ініціали підозрюваного.

За даними турецької влади, заарештований є членом Firqatul Ghuraba, групи, очолюваної французьким джихадистом Умаром Діабі, він же Омар Омсен, який підозрюється в тому, що переконав багатьох французів приєднатися до Сирії. Умар Діабі був заарештований в серпні в Сирії групою джихадистів HTS, яка контролює провінцію Ідлеб.

За заявою Туреччини, французький джихадист, заарештований на турецько-сирійському кордоні, намагався проникнути в країну під вигаданим ім'ям. В цей час він утримується в центральній поліцейській дільниці Рейханли на південному сході Туреччини.

Після початку конфлікту в Сирії, у 2011 році, кордон з Туреччиною був одним з основних транзитних пунктів для джихадистів.

Анкара, яку давно звинувачували в тому, що вона відпускає затриманих, тепер регулярно оголошує про арешти підозрюваних членів ІГІЛ та інших розшукуваних джихадистів, які перебувають на її території.

Нагадаємо, президент Ердоган заявив в п'ятницю, що санкції США у зв'язку з покупкою Туреччиною російських ракет С-400 будуть неповагою до союзника НАТО.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Ірані стався витік нафти після вибуху нафтопереробного заводу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини