Головна Новини Світ G20 Байден зробив заяву щодо миру в Україні та позиції на саміті G20
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден зробив заяву щодо миру в Україні та позиції на саміті G20

Президент США Байден заявив, що на саміті G20 панувала згода щодо миру в Україні

11 вересня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден заявив, що серед учасників саміту G20 в Індії панувала згода щодо встановлення справедливого миру в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву опублікувала прес-служба Білого дому.

Байден зробив заяву щодо миру в Україні та позиції на саміті G20

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Ми також обговорювали жорстоку та незаконну війну Росії в Україні. І в залі була достатня згода про необхідність справедливого, справедливого та тривалого миру, який підтримує принципи Статуту ООН та поважає суверенітет та територіальну цілісність", – заявив президент США.

Зазначимо, на саміті "Великої двадцятки" , що відбувся в Індії, передбачувано виникли складнощі через різне ставлення учасників G20 до російсько-української війни. США намагалися переконати найбільші економіки світу згуртуватися навколо України, а також наполягали на необхідності американських інвестицій у світ, що розвивається. Однак у спільній декларації учасників заходу, яку вдалося погодити, подано дуже розмиті формулювання. На що українське МЗС вже відповіло критикою. Серед важливих економічних результатів – США, Індія, ЄС та країни Близького Сходу оголосили про запуск масштабного інфраструктурного проекту, який має на меті пов'язати Європу, Азію та Близький Схід мережею залізниць та морських шляхів. Що можна сказати за підсумками саміту, відомим на даний момент? Чи позитивні чи негативні його результати для України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що змусить Захід піти на поступки РФ щодо зернової угоди – які рішення чекаємо від саміту G20.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини