Головна Новини Світ G20 G20 погодив спільну декларацію: є компроміс щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

G20 погодив спільну декларацію: є компроміс щодо війни в Україні

Лідери закликають дотримуватися Статуту ООН і утримуватися під використання ядерної зброї

9 вересня 2023, 15:10 comments6777
Поділіться публікацією:

Прем'єр Індії, що головує в G20, Нарендра Моді оголосив, що саміт країн "Групи двадцяти" погодив спільну декларацію, знайшовши компромісні формулювання в блоках, що стосуються війни РФ проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", пише "Reuters".

G20 погодив спільну декларацію: є компроміс щодо війни в Україні

Нарендра Моді. Фото: з відкритих джерел

Прем'єр Індії підтвердив, що дискусії про те, якою має бути підсумкова декларація виявилася справді вкрай непростою, але в результаті все ж таки учасникам обговорень вдалося дійти консенсусу щодо декларації саміту лідерів G20.

Нарендра Моді заявив, що узгодження декларації демонструє те, що учасники змогли знайти компромісні формулювання у блоках, які стосуються війни РФ проти України.

При цьому прем'єр не розкрив подробиць щодо того, які формулювання довелося обговорити і в результаті до чого дійшли сторони.

Серед країн, що входять до G20, дуже різняться позиції у питанні війни Росії проти України: держави Заходу виступають за більш рішуче засудження Росії, тоді як країни Глобального півдня хочуть більшого фокусу на економічних питаннях.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на саміті G20, який відкрився 9 вересня у столиці Індії – Нью-Делі – не оминули тему війни Росії проти України. З цього приводу виникли складності формулюванням підсумкової декларації саміту, де мали намір оцінити російську агресію. Як і передбачалося, порушувалося на саміті питання відновлення зернової угоди. При цьому явним адвокатом Росії виступав президент Туреччини Реджеп Ердоган, закликаючи лідерів країн G20 піти назустріч РФ, виконавши основні вимоги для повернення в угоду. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" український слід на саміті "Великої двадцятки" та перспективи реанімації зернової угоди.

Також видання "Коментарі" повідомляло — що очікувати Україні від саміту G20 – чи може змінитися позиція Індії на краще для нас.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

9 вересня 2023, 14:29

Оце так корумповану православну країну Баг створили. Друге, після Ізраїлю джерело конфліктів і розбіжностей в світі. Так само, як Ізраїль, оточено конфліктами. Навіть соромляться одразу назвати до чого ж прийшли, бо соромно одне одному в очі дивитись. Коли роз'їдуться, дипломати виправлять гострі формулювання, тоді надрукують.


Новини