Головна Новини Світ G20 Підсумкова декларація без засудження РФ: хто в G20 найактивніше підігрує агресору
commentss НОВИНИ Всі новини

Підсумкова декларація без засудження РФ: хто в G20 найактивніше підігрує агресору

Саміт G20 пройде з 7 по 10 вересня у Нью-Делі

7 вересня 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Індія, як нинішній глава G20, активно просуває проект підсумкової декларації, в якому не буде згадки про те, що Росія, відповідальна за розв'язану війну проти України та країни "Великої двадцятки" засуджують Москву. Країни ЄС вже розкритикували такий проект підсумкової декларації. Низка країн заявили, що запропонований Індією проект декларації "вимагає подальшого розвитку", оскільки він "недостатній для G7, Європейського Союзу та наших членів". Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN".

Підсумкова декларація без засудження РФ: хто в G20 найактивніше підігрує агресору

Саміт G20. Фото: з відкритих джерел

Високопоставлений представник ЄС розповів, що дискусії навколо підсумкового проекту декларації були дуже важкими. У результаті сторони не дійшли якоїсь згоди та компромісного рішення. Досі незрозуміло, чи взагалі буде озвучена підсумкова заява. Суперечки на цю тему не припиняються.

"Труднощі в тому, що Росія і Китай відмовилися повернути формулювання (Ред. – із засудженням агресії Росії), яке ми використали на Балі, і ми не можемо з цим погодитися", — зазначив чиновник, маючи на увазі минулорічний саміт G20 в Індонезії. , де лідери виступили із заявою, яка засуджує масштабне вторгнення РФ в Україну.

Саміт G20 має стартувати сьогодні у Нью-Делі. Триватиме він до 10 вересня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — китайський лідер Сі Цзіньпін не поїде на саміт країн "Великої 20".

Також видання "Коментарі" повідомляло – делегація Індії була присутня на зустрічі щодо врегулювання війни в Україні, яка відбулася 5-6 серпня у Саудівській Аравії. Тоді ж обговорювалося, що Україна може опинитися серед запрошених на саміт "Великої двадцятки" (G20). Але днями стало відомо, що зустріч, яка відбудеться в Нью-Делі, пройде без участі українських представників. При цьому запрошення отримали дев'ять країн (Бангладеш, Алжир, Єгипет, Іспанія, Нідерланди, Оман і Сінгапур), як і Україна, які не є частиною "Великої двадцятки". Чому Індія не наважилася запросити нашу країну? Що взагалі можна сказати про роль Індії у російсько-українській війні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини