Головна Новини Світ G20 Саміт G20 охопили розбіжності щодо України: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Саміт G20 охопили розбіжності щодо України: подробиці

Учасники так не змогли подолати розбіжності щодо формулювань про війну

9 вересня 2023, 09:50
Поділіться публікацією:

У столиці Індії Нью-Делі стартує щорічний саміт лідерів наймогутніших держав світу. Вони досягли широкої згоди з таких питань, як криптовалюти та реформи багатостороннього розвитку банків, але не щодо України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Саміт G20 охопили розбіжності щодо України: подробиці

Саміт G20. Фото: з відкритих джерел

Відомо, що переговорники від країн Великої двадцятки протягом кількох днів намагалися домовитися щодо формулювань про криваву війну, яку Росія розв'язала проти України.

Видання, посилаючись на проект декларації саміту, стверджує, що учасники переговорів не змогли подолати розбіжності. У лідерів залишається можливість досягти компромісу з цього питання: у 38-сторінковому проекті, поширеному серед членів делегацій, параграф "геополітична ситуація" залишився порожнім, хоча решта 75 параграфів були узгоджені та заповнені.

За інформацією Reuters, до підготовки так званої Декларації лідерів намагалися залучити представників країни-агресора. РФ на саміті представляє не російський диктатор Володимир Путін, проти якого Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав безстроковий ордер на арешт через причетність до військових злочинів, а міністр закордонних справ країни Сергій Лавров. За інформацією пропагандистської агенції ТАРС, він уже прибув на саміт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Нью-Делі (Індія) 9 та 10 вересня відбудеться саміт лідерів "Великої двадцятки" (G20). Лідер Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпін та російський диктатор Володимир Путін захід проігнорують. І це, ймовірно, дасть можливість президенту США Джо Байдену (який відвідає саміт) спробувати покращити і зміцнити зв'язки з країнами, що розвиваються. Які українські очікування від цього заходу, куди нашу країну не запросили навіть як гостя, і де Індія, схоже, намагатиметься підігравати російській стороні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – які очікування від саміту G20 – чим пояснити позицію Індії щодо війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини