Головна Новини Світ G7 Чи буде повна заборона на експорт до Росії: ЗМІ дізналися, що вирішили країни G7
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде повна заборона на експорт до Росії: ЗМІ дізналися, що вирішили країни G7

За інформацією Bloomberg, країни G7 відмовилися запроваджувати повну заборону на експорт до Росії

19 травня 2023, 15:20 comments1895
Поділіться публікацією:

Лідерам країн Великої сімки (G7) забракло політичної волі дати згоду на повну заборону експорту до Росії. У той же час у G7 вирішили ухвалити як альтернативу рішення про розширення вже існуючих обмежень на поставки. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg", посилаючись на отриману інформацію про вміст проекту заяви, яку лідери G7 мають офіційно затвердити на саміті у Хіросімі.

Чи буде повна заборона на експорт до Росії: ЗМІ дізналися, що вирішили країни G7

Заборона експорту до Росії. Фото: з відкритих джерел

Як повідомляє Bloomberg, проект заяви, яку лідери G7 мають ухвалити на саміті в Хіросімі, не містить положення про заборону на будь-який експорт, окрім ліків, сільгосптоварів та продуктів харчування.

Замість ембарго G7 розширить список заборонених товарів, які мають вирішальне значення для військової машини Росії. Йдеться про промислове обладнання, електротехніку та інші товари для в промислового виробництва, будівництва, транспорту та бізнес-послуг. 

Відповідно до поточних режимом в РФ дозволений експорт всіх товарів, окрім підсанкційних. Основну увагу країни Великої сімки сконцентрують на закритті лазівок в існуючих санкціях і тиску на треті країни, що допомагають Росії обходити санкції.

Нагадаємо, у Японії стартував саміт G7, на якому очікується і виступ президента України Володимира Зеленського. Щоправда, анонсований очний формат – поки що не факт. Швидше за все, український лідер візьме участь у заході в онлайн-режимі. Які очікування від цього саміту? Чи можуть бути ухвалені рішення, які кардинально змінюють хід російсько-української війни і роблять реалістичною нашу перемогу вже цього року? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Україна має шанс стати членом НАТО – на що розраховуємо у Вільнюсі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини