Головна Новини Світ G7 «Історичні» гарантії безпеки: що підготувала "Велика сімка" для України
commentss НОВИНИ Всі новини

«Історичні» гарантії безпеки: що підготувала "Велика сімка" для України

Партнери України будуть проводити індивідуальні переговори

12 липня 2023, 11:24
Поділіться публікацією:

Партнери України з "Великої сімки" погодили довгострокові гарантії безпеки. Їх уже навіть назвали "історичними" та кроком, який може призвести до припинення нинішньої фази війни з РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба уряду Великобританії.

«Історичні» гарантії безпеки: що підготувала "Велика сімка" для України

Велика сімка. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що рішення підтримане всіма партнерами, його підписання має відбутися сьогодні у рамках саміту НАТО у Вільнюсі.

"Спільна декларація, яку очікувано підпишуть усі члени G7, визначить формат підтримки для України з боку союзників у наступні роки з метою завершити війну, а також стримати чи відобити будь-яку подальшу агресію", — йдеться у повідомленні прес-служби уряду Великобританії.

При цьому видання "Bloomberg" має у своєму розпорядженні інформацію, що ключові союзники України проведуть двосторонні переговори з Україною, щоб надати Україні більш впевнену та довгострокову підтримку у питаннях безпеки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у середу, 12 липня, у литовській столиці відбудеться другий день саміту НАТО. Підсумки першого залишили подвійне враження. І президент України Володимир Зеленський, який прибув до Вільнюса, не приховував певного розчарування, виступаючи там. Адже запрошення до Альянсу із чіткими термінами ми так і не отримали. З іншого боку, і на цьому також наголосив Зеленський, партнери висловили готовність робити нові кроки (створення постійної ради Україна-НАТО, скасування для України етапу ПДЧ), надавати нам більше зброї. Експерти спеціально для видання "Коментарі" проаналізували підсумки першого дня, а також спрогнозували подальший розвиток подій.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорять закиди Зеленського на адресу союзників – чи може це змінити рішення НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини