Головна Новини Світ Німеччина Бразилію "покарали" за відмову передати снаряди для ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Бразилію "покарали" за відмову передати снаряди для ЗСУ

Німеччина заблокувала поставки бразильської військової техніки до Філіппін, через незгоду президента Лула да Сілви передати боєприпаси для України.

6 березня 2023, 12:44 comments5030
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Німецький уряд на початку 2023 року звернувся до уряду Бразилії з проханням надати боєприпаси для України, проте президент Лула да Сілва заборонив надсилати снаряди до України. Через місяць Німеччина "покарала" Бразилію та заблокувала продаж військової техніки до Філіппін. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Infodefensa.

Бразилію "покарали" за відмову передати снаряди для ЗСУ

Бразильський БТР Guarani, поставки якого заблокувала Німеччина

Німеччина сповістила, що готова відправити Україні свої танки Leopard. Після цього, уряд країни почав шукати снаряди для танків, щоб забезпечити ними українську армію. Зі своїм проханням Німеччина звернулась до Бразилії у кінці січня, але отримала відмову.

Згодом Бразилія уклала контракт з Філіппінами про постачання 28 бронетранспортерів Guarani. П’ять одиниць військової техніки вже були готові до відправки, проте Німеччина заборонила їх передачу Філіппінам. Як з’ясувалось, бронетранспортери Guarani мають німецькі елементи у конструкції і уряд Німеччини наклав заборону на реекспорт цих елементів.

В офіційному повідомлені стверджується, що Бразилія не узгодила юридичні моменти з Німеччиною та уклала контракт з Філіппінами. Проте Infodefensa стверджує, що це лише формальна причина, за якою ховаються напружені відносини між країнами, оскільки Бразилія відмовилась надати снаряди на прохання Німеччини для України.

"Рішення Німеччини стане відповіддю на відмову бразильського уряду та його дипломатії постачати в Україну військову техніку та боєприпаси для бойових танків Leopard 1A5 і зенітних машин Gepard 1A2, як вони просили з Берліна", — пише Infodefensa.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Шольц назвав умову для Путіна для початку мирних переговорів.

Також "Коментарі" писали, що Путін планував розвалити НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини