Головна Новини Світ Німеччина Буде першим серед лідерів Заходу: у ФРН сказали, чи говоритиме Шольц з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Буде першим серед лідерів Заходу: у ФРН сказали, чи говоритиме Шольц з Путіним

В уряді Німеччини кажуть, що Шольц ніколи не приховував, що буде говорити з Путінм за слушної нагоди

сьогодні, 18:31
Поділіться публікацією:

В уряді Німеччини відреагували на інформацію видання Zeit, яке повідомило, що канцлер Олаф Шольц може вперше за майже два роки зателефонувати російському лідеру Владіміру Путіну. Зокрема, цю інформацію підтвердив речник німецького уряду Штеффен Гебештрайт у коментарі для DW.

Буде першим серед лідерів Заходу: у ФРН сказали, чи говоритиме Шольц з Путіним

Олаф Шольц

За його словами, Шольц раніше неодноразово висловлював готовність поспілкуватися з Путіним, якщо настане відповідна нагода.

"Канцлер неодноразово говорив, що за слушної нагоди знову поговорить з Путіним по телефону. Наразі я не можу вам повідомити про конкретні плани проведення такої розмови", – сказав Гебештрайт.

Видання підкреслює, якщо розмова все ж відбудеться, Шольц стане першим серед лідерів країн, які підтримують Україну, хто відновить прямий контакт із Путіним. Востаннє президенти США Джо Байден, Франції Емманюель Макрон і колишній британський прем'єр Борис Джонсон спілкувалися з російським президентом ще у 2022 році.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що згідно з інформацією Zeit, Шольц може розглянути можливість проведення цієї розмови напередодні саміту G20, який відбудеться в листопаді в Бразилії. Втім, як заявив під час брифінгу речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков, Росія не отримувала офіційний запит від Німеччини на проведення розмови між канцлером Олафом Шольцом та президентом РФ Володимиром Путіним.

Також "Коментарі" розповідали , що до кандидат на посаду канцлера Німеччини у 2025 році від консервативного блоку ХДС/ХСС Фрідріх Мерц заявив, що Олаф Шольц не прагне допомогти Україні перемогти у війні проти Росії. Навпаки, Мерц стверджує, що чинний канцлер побоюється поразки країни-агресора.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини