Головна Новини Світ Німеччина Бундестаг знову голосував за постачання ракет Taurus в Україну: які результати
commentss НОВИНИ Всі новини

Бундестаг знову голосував за постачання ракет Taurus в Україну: які результати

Більшість депутатів проголосували проти ініціативи ХДС та ХСС

14 березня 2024, 14:25 comments1397
Поділіться публікацією:

У німецькому Бундестазі в чергове провалили голосування пропозицію про постачання німецьких крилатих ракет Taurus в Україну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Der Standart".

Бундестаг знову голосував за постачання ракет Taurus в Україну: які результати

Німеччина. Фото: із відкритих джерел

Сьогодні більшість депутатів проголосували проти ініціативи ХДС та ХСС. У ході дебатів лідер парламентської фракції СДПН Рольф Мютценіх захищав відмову канцлера Олафа Шольца від постачання.

"Переломні часи – не для політичних гравців. Необхідні розум, розсудливість та ясність. Саме цим і займається федеральний канцлер у ході обговорень, які він веде як глава уряду", — сказав Мютценіх.

У голосуванні взяли участь 690 депутатів. 495 депутатів проголосували проти, 190 – за, 5 утрималися. Парламентська група ХДС/ХСС налічує 197 депутатів.

Система Taurus відрізняється великою дальністю стрілянини (500 кілометрів) та високою точністю. Зброя дозволяє знищувати російські склади боєприпасів, захищені командні центри та життєво важливі об'єкти військової інфраструктури далеко за лінією фронту.

Як приклад, неодноразово наводився 19-кілометровий Керченський міст. Він сполучає Крим, який був окупований у 2014 році, з материковою частиною Росії. Противники постачання вказують на можливу ескалацію.

Варто зазначити, що ще з минулого року Україна просить Німеччину передати ракети Taurus, здатні знищувати цілі на відстані до 500 кілометрів.

Однак канцлер Олаф Шольц не бажає передавати таке озброєння. Він стверджує, що для розгортання ракет на території України мають бути присутні німецькі солдати. Їхнім завданням може стати наведення ракет на ціль. Також Шольц побоюється, що за "неправильного використання" ракети можуть вдарити по об'єктах у Москві.

Читайте також на порталі "Коментарі" — більше не вийде відмовчуватися: Макрон їде до Шольця на відверту розмову по Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ермаков

14 березня 2024, 16:08

Большой бизнес олигархов Германии и США продолжает игру в демократию, уговаривать агрессора бросить воевать. Народу не по пути с такими олигархами и властью.


Новини