Головна Новини Світ Німеччина Цифра знову збільшилася: Шольц розповів, скільки вояк Путін втратив на війні проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Цифра знову збільшилася: Шольц розповів, скільки вояк Путін втратив на війні проти України

Шольц заявив, що РФ втратила на війні проти України понад 350 тисяч загарбників

25 липня 2024, 09:48 comments4949
Поділіться публікацією:

На війні проти України, за оцінками уряду Німеччини, загинули або поранено 350 тисяч російських солдатів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише "DW".

Цифра знову збільшилася: Шольц розповів, скільки вояк Путін втратив на війні проти України

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Олаф Шольц заявив, що заради захоплення додаткових квадратних метрів української території російський диктатор Володимир Путін вбиває мирних жителів, а також відправляє до смерті сотні тисяч російських солдатів.

"За нашими даними — хоча точні цифри невідомі — 350 тисяч російських солдатів або загинули, або отримали тяжкі поранення. І щодня ця кількість зростає на тисячу і більше", — сказав канцлер Німеччини.

За даними Генштабу ЗСУ, Росія з початку повномасштабного вторгнення в Україну втратила понад 571 тисячу окупантів, а також тисячі одиниць техніки. Йдеться не лише про броньовану техніку, а й про авіацію та кораблі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — офіційний Берлін не має наміру переглядати свою позицію щодо обмежень на удари по Росії наданою Україні зброєю. Влада Німеччини не хоче робити кроків, які можуть призвести до ескалації. Таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

"Ми підтримуємо Україну настільки, наскільки це необхідно, і всі наші рішення зважені, щоб не допустити війни між Росією та НАТО", — сказав німецький канцлер.

За словами Олафа Шольца, виходячи з цієї позиції Німеччина "чітко вказує", які типи зброї вона може передавати Україні, а які ні.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Олаф Шольц підтримав пропозицію Києва запросити представників Росії на другий саміт миру, який планується на кінець року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини