Головна Новини Світ Німеччина Дісталось на горіхи. У Німеччині жорстко розкритикували реакцію членів НАТО на заяву Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Дісталось на горіхи. У Німеччині жорстко розкритикували реакцію членів НАТО на заяву Трампа

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав членів НАТО стримано ставитися до заяв екс-президента США Дональда Трампа. Також міністр додав, у коментарі Tagesschau, що такі заяви його не особливо лякають

15 лютого 2024, 11:16
Поділіться публікацією:

Борис Пісторіус закликав союзників стримано реагувати на слова Трампа про те, що він заохочуватиме Росію нападати на країни НАТО, якщо вони недостатньо платять в оборонний фонд задля колективної безпеки.

Дісталось на горіхи. У Німеччині жорстко розкритикували реакцію членів НАТО на заяву Трампа

Борис Пісторіус

"Ми маємо залишатися при своїй думці й не витріщатись як кролик перед удавом",
 – заявив Борис Пісторіус.

Окрім того, він піддав критиці ідеї про те, що Європі потрібно створювати свою "ядерну парасольку", щоби захиститися від ймовірної агресії Росії. На думку Пісторіуса, станом на зараз немає причин обговорювати створення такого "щита". В цьому контексті міністр оборони порадив всім зберігати спокій.

Пісторіус підкреслив, що насправді ті політики у США, які відповідають за прийняття рішень, добре розуміють, що їм дають партнери у Європі та НАТО.

"І багато хто знає, що означатиме "обірвати трансатлантичні зв’язки". Якщо хтось це зробить, він занапастить власні геополітичні й стратегічні інтереси",
 – заявив міністр оборони Німеччини.

Нагадаємо, "Коментарі" розповідали, що екс-президент США Дональд Трамп на передвиборному мітингу заявив, що він буде спонукати Росію до агресії щодо тих країн НАТО, які вкладають недостатньо грошей у колективну безпеку. Така заява викликала шквал критики серед топ-політиків Європи.

Також портал "Коментарі" розповідав, що країни НАТО збільшують витрати на оборону через побоювання Трампа. Цього року рекордні 18 із 31 членів НАТО виконають мету альянсу з витрат на оборону – 2% ВВП. При цьому генсек Йенс Столтенберг зазначив, що деяким союзникам ще доведеться пройти довгий шлях, щоб досягти реального прогресу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.tagesschau.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини