Головна Новини Світ Німеччина Ексканцлер Німеччини заявив про користь дружби з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексканцлер Німеччини заявив про користь дружби з Путіним

Давній друг Володимира Путіна, колишній Канцлер Німеччини Герхард Шредер, пояснив користь з дружби з російським диктатором.

28 березня 2024, 10:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній Канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його дружба з російським диктатором Володимиром Путіним може бути корисною для закінчення війни в Україні. За його словами це може допомогти під час мирних переговорів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Шредера виданню Tagesschau.

Ексканцлер Німеччини заявив про користь дружби з Путіним

Герхард Шредер та Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Герхард Шредер під час інтерв'ю німецьким ЗМІ заявив про користь від дружби з Путіним.

"Ми багато років плідно працювали разом. Можливо, це все ще може допомогти знайти рішення шляхом переговорів, я не бачу іншого варіанту", — сказав Шредер.

Журналісти Tagesschau запитали додатково у колишнього канцлера Німеччини, чому він й далі хоче дружити з Володимиром Путіним, попри тисячі смертей та воєнні злочини на війні в Україні. Шредер відповів, що це "інший вимір", і "абсолютно неправильно забувати" про позитивні кроки в політиці у минулому.

Ймовірно, Герхард Шредер натякає на свою посередницьку роль одразу після вторгнення Росії в України. Тоді Шредер, за власними заявами зустрівся з українськими посадовцями, зокрема Рустемом Умєровим, а потім полетів до Москви на зустріч з Путіним. Однак, ініціатива колишнього канцлера Німеччини провалилась та не була реалізована.

Нагадаємо, що Герхард Шредер дружить з Путіним з початку 2000-х років. Після відходу з посади канцлера у 2005 році, Шредер працював переважно на російські компанії, які керують газопроводами Nord Stream через Балтійське море. Попри те, що німецький політик назвав війну в Україні "фатальною помилкою", він не розірвав дружбу з Путіним. Крім того, спроби виключити Шредера з партії СДПН за дружбу Путіним провалились.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що німецький депутат розповів, як Шольц зупинив ядерний удар Росії по Україні.

Також "Коментарі" писали, що Герхард Шредер підтримав Олафа Шольца в ідеї не надавати Україні ракети Taurus.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини