Головна Новини Світ Німеччина Головний опонент Шольца готовий поставити Путіну ультиматум: що може змінитись для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний опонент Шольца готовий поставити Путіну ультиматум: що може змінитись для України

Конкурент Шольця готовий передати Україні Taurus

сьогодні, 07:58
Поділіться публікацією:

Глава Християнсько-демократичного союзу та кандидат у канцлери Німеччини Фрідріх Мерц заявив, що погодився б поставити українській армії крилаті ракети Taurus. При цьому він уточнив, що передувала б такому рішенню жорстка умова, адресована російському диктатору Володимиру Путіну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Ntv".

Головний опонент Шольца готовий поставити Путіну ультиматум: що може змінитись для України

Фрідріх Мерц. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ наголошує, що саме парламентська фракція ХДС/ХСС двічі вносила пропозицію щодо постачання цих ракет української армії. В ефірі телеканалу ARD політик пояснив, що спочатку Берлін мав би сказати російському диктатору Володимиру Путіну, що той має припинити бомбардування цивільних об'єктів в Україні. І ось тоді, якби Кремль проігнорував вимогу Берліна, то, на думку Мерця, було б вірним відразу ж зняти обмеження на використання поставленої Німеччиною зброї, наступним кроком мала бути — передача Збройним силам України далекобійних ракет Taurus.

Читайте також на порталі "Коментарі" — канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив, що не підтримує послаблення обмежень на використання Україною німецької зброї, щоб вона завдавала ударів по території Росії. Як передає портал "Коментарі", таку заяву глава німецького уряду зробив, перебуваючи у Нью-Йорку перед зустріччю із президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє DPA.

Олаф Шольц заявив, що німецький уряд ухвалив "кілька рішень" щодо військової підтримки України. Канцлер додав, що ці рішення для нього особисто дуже зрозумілі. Серед них – те, що Берлін не скасовуватиме обмеження на дальність стрілянини.

"Це (дальнобійні удари по Росії. – Ред.) не сумісне з моєю особистою позицією... Ми не будемо цього робити. І у нас є на це вагомі причини", – додав Олаф Шольц.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Шольц хотів обговорити з Путіним Україну: у МЗС Німеччини розповіли, що відповів диктатор.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини