Головна Новини Світ Німеччина Країнам НАТО настав час приймати рішення: Бербок зробила обнадійливу заяву про війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Країнам НАТО настав час приймати рішення: Бербок зробила обнадійливу заяву про війну

Глава МЗС Німеччини підкреслила, що Росія Путіна залишатиметься "найбільшою загрозою нашій безпеці в Європі в найближчому майбутньому"

1 липня 2024, 16:17 comments2594
Поділіться публікацією:

Країни НАТО мають посилити обороноздатність України на тлі її протистояння російській агресії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, повідомляє "Zeit".

Країнам НАТО настав час приймати рішення: Бербок зробила обнадійливу заяву про війну

Анналена Бербок. Фото: з відкритих джерел

Міністр зокрема закликала до захисту європейського мирного порядку.

"Ми захищатимемо нашу Європу — кожен квадратний сантиметр нашої Європи — і нашу свободу", — сказала Бербок на конференції зі стратегії національної безпеки у Берліні.

Щодо війни Росії проти України вона наголосила, що "наше стримування" має бути "чітким та недвозначним".

"Оборонна політика має бути адаптована саме до цієї реальності. Як найбільша країна Європейського Союзу, Німеччина несе особливу відповідальність. Крім того, НАТО сильніше, ніж будь-коли раніше, навіть якщо перед ним стоїть більший виклик, ніж будь-коли. Росія Путіна буде залишатися найбільшою загрозою нашій безпеці в Європі в найближчому майбутньому", — наголосила Бербок.

Топ-дипломат також висловилася за збільшення інвестицій у безпеку і попередила, що "через кілька років нам доведеться сказати собі: "Тепер ми врятували боргове гальмо, але ми втратили наше європейське мирне лад". Це буде "питання, яке зададуть нам наші діти" .

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олаф Шольц згадав українських біженців у Німеччині: з чим звернувся до ЄС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – пропозиції російського диктатора Володимира Путіна щодо початку так званих мирних переговорів з Україною – несерйозні. Таку заяву в інтерв'ю ZDF зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини