Головна Новини Світ Німеччина Макеєв розповів, що Німеччина змінила свою політику щодо постачання зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Макеєв розповів, що Німеччина змінила свою політику щодо постачання зброї

Український дипломат розповів, як Німеччина змінила свою політику військової допомоги для України.

3 березня 2023, 19:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український посол в Берліні Олексій Макеєв повідомив, що Німеччина перестала шукати "відмазки" та збільшує свою роль лідера у постачання військової техніки до України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Макеєв розповів, що Німеччина змінила свою політику щодо постачання зброї

Український дипломат Олексій Макеєв. Фото з відкритих джерел

Німеччина на початку війни надіслала 5 тис. касок для військових, чим осоромила себе в порівнянні з союзниками України. Проте згодом Німеччина почала перебирати на себе більше ініціативи в організації поставок зброї до України.

"Що змінилося за останні кілька місяців, так це те, що ми не просто обговорюємо поточний порядок дня, але ми стратегічно плануємо відповідно до того, що потрібно і що можна зробити. Тепер немає більше виправдань, крім фактів, про які ми говоримо", — говорить український посол.

Ці слова українського посла різко відрізняються від коментарів його попередника Андрія Мельника, який різко критикував Німеччину за недостатню військову допомогу. Новий посол в Україні також відповів, які головні завдання перед ним існують.

"Нам потрібно більше боєприпасів і артилерії дальньої дії, щоб знищити російські ланцюги поставок", — сказав Макеєв та додав, що поки не отримував повідомлень від українського уряду про потребу в конкретних моделях літаків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відбувся скандал у Німеччині, українські артисти вирішили скасувати свої виступи, через запрошення російських артистів, які підтримують Володимира Путіна.

Також "Коментарі" писали, що канцлера Німеччини Олаф Шольц озвучив свої темні прогнози щодо війни в Україні. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини