Головна Новини Світ Німеччина Меркель назвала єдину умову, за якої Німеччина евакуюватиме людей з Кабула
commentss НОВИНИ Всі новини

Меркель назвала єдину умову, за якої Німеччина евакуюватиме людей з Кабула

Німеччина продовжить евакуацію лише зі Сполученими Штатами

25 серпня 2021, 14:45
Поділіться публікацією:

Німеччина буде продовжувати евакуювати людей з Афганістану, доки на це покладено її відповідальність, заявила в середу канцлер Ангела Меркель консервативним депутатам, додавши, що це можливо за однієї умови — тільки зі Сполученими Штатами. Про це пише Reuters із посиланням на інформацію двох джерел.

Меркель назвала єдину умову, за якої Німеччина евакуюватиме людей з Кабула

Канцлер Ангела Меркель, фото з відкритих джерел

Як відомо, Сполучені Штати та їх союзники евакуювали понад 70 тисяч людей, включаючи їхніх громадян, персонал НАТО та афганців, які перебувають у зоні ризику, з 14 серпня — за день до того, як таліби ввійшли до столиці Кабула.

Німеччина, як і країни заходу, наразі поспішають завершити авіаперевезення до закінчення граничного терміну виведення іноземних військ відповідно до угоди, укладеної з талібами минулого року, щодо припинення найдовшої війни в Америці.

Вихідними з Афганістану вирушив ще один український літак з евакуйованими громадянами. На борту судна знаходилося 100 осіб. 

Понад 14 мільйонів жителів республіки можуть зіткнутися з голодом у найближчому майбутньому, ризик хвороб і переслідувань зростає для решти населення після закінчення хаотичного відтоку з аеропорту Кабула.

Нещодавно портал "Коментарі" писав, що Байден заявив, що американські війська в Афганістані зіткнулися з особливою небезпекою. Президент США Джо Байден заявив, що американські війська в Афганістані зіткнулися з наростаючою небезпекою, оскільки вони намагалися завершити евакуацію до граничного терміну 31 серпня, а агентства допомоги попереджали про гуманітарну кризу, що насувається на населення. 

Як раніше писав портал "Коментарі", Байден зробив несподівану заяву про військових США в Афганістані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини