Головна Новини Світ Німеччина НАТО все ж таки готується до війни з Росією: що заявив Шольц
commentss НОВИНИ Всі новини

НАТО все ж таки готується до війни з Росією: що заявив Шольц

Шольц знову обіцяє захищати "кожен квадратний сантиметр" НАТО

3 червня 2024, 09:20
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вважає, що загроза з боку Росії нікуди не зникне найближчим часом. Тому Берлін зміцнюватиме власну оборону і допомагатиме в обороні членів Північноатлантичного Альянсу. Як передає портал "Коментарі", про це Шольц заявив у неділю на Східнонімецькому економічному форумі у місті Бад-Зорів у землі Бранденбург, повідомляє "n-tv".

НАТО все ж таки готується до війни з Росією: що заявив Шольц

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

На думку канцлера Німеччини, оголошений ним у 2022 році "поворотний момент" у політиці Німеччини був необхідний, щоб показати Росії: "Ми готові захищати кожен квадратний сантиметр території НАТО від нападів".

Глава німецького уряду вважає, що дипломатія буде успішною лише з позиції сили.

"І оскільки загроза з боку Росії продовжуватиметься, ми та інші союзники вирішили торік розгорнути додаткові підрозділи у країнах Балтії, а в майбутньому розмістити там на постійній основі цілу бригаду. Це вперше для Німеччини та Бундесверу", – наголосив Шольц.

Глава уряду Німеччини також заявив про необхідність рішучих реформ в економіці, "спрямованих на посилення нашої конкурентоспроможності".

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава Міноборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що рішення дозволити Україні бити німецькою зброєю з військових цілей на території РФ – це "стратегічна адаптація до ситуації, що змінюється". Але це зовсім не означає, що уряд Німеччини готовий відновлювати дебати про надання Україні далекобійних ракет Taurus. Це для Берліна продовжує залишатися червоною лінією.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Олаф Шольц заявив, що унеможливлює відправлення німецьких військ в Україну, а також їхню участь у створенні безпольотної зони над її територією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини