Головна Новини Світ Німеччина Німці замислюються, чи варто продовжувати підтримку України: Шольц назвав головну проблему
commentss НОВИНИ Всі новини

Німці замислюються, чи варто продовжувати підтримку України: Шольц назвав головну проблему

Олаф Шольц визнав, що німцям недостатньо пояснили важливість підтримки України

сьогодні, 11:26
Поділіться публікацією:

Громадяни Німеччини дедалі частіше звучать питання щодо правильності продовження підтримки України. Тим часом, в уряді визнали, що німцям не пояснили, чому важливо підтримувати українців. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю Schweriner Volkszeitung розповів канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Німці замислюються, чи варто продовжувати підтримку України: Шольц назвав головну проблему

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Канцлер заявив, що у східній та західній частинах Німеччини під час цивільних дискусій почали частіше питати, чи правильний такий рівень підтримки України насправді.

Олаф Шольц дорікнув, що в інтерв'ю довгий час не порушували питання доцільності допомоги України. Дискусій не було ні в газетах, на телебаченні чи радіо. Інакше, на його думку, вдалося б переконати більше громадян Німеччини у правильності підтримки українців.

"Мене як канцлера просто запитали, чому я не поставив би більше зброї в Україну ще швидше. Проте питання про те, чи це правильно, майже не ставилося. І я забув пояснити, чому важливо підтримувати Україну, залишаючись урівноваженим, тобто не робити всього того, чого дехто голосно вимагає", — сказав Олаф Шольц.

При цьому канцлер підкреслив, що його позиція щодо постачання Україні далекобійних ракет Taurus та використання німецької зброї для ударів углиб Росії не змінилася.                               

Читайте також на порталі "Коментарі" – головний опонент Шольца готовий поставити Путіну ультиматум: що може змінитись для України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Олаф Шольц хотів обговорити з Володимиром Путіним Україну: у МЗС Німеччини розповіли, що відповів диктатор.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини