Головна Новини Світ Німеччина Німеччина блокує санкції ЄС проти Росії: ЗМІ назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина блокує санкції ЄС проти Росії: ЗМІ назвали причину

Через страх, що німецькі компанії можуть бути покарані за порушення санкцій, Берлін блокує прогрес ЕС у переговорах щодо нових обмежень для Росії.

13 червня 2024, 09:58 comments1435
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини блокує запровадження нових санкцій проти Росії. Основною причиною таких дій Берліну європейські дипломати називають стурбованість, що від санкцій можуть постраждати німецькі компанії. 

Німеччина блокує санкції ЄС проти Росії: ЗМІ назвали причину

Німеччина блокує санкції проти Росії. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє німецьке видання RND, німецький уряд блокує прогрес у переговорах щодо нових санкцій проти Росії. За словами дипломатів, саме позиція Німеччини є основною причиною, чому план санкції ЄС ще не затверджений.

"Нещодавно виникло відчуття, ніби Німеччина була новою Угорщиною, сказав чиновник ЄС, посилаючись на той факт, що в минулому будапештський уряд прем’єр-міністра Віктора Орбана неодноразово відкладав рішення щодо санкцій проти Росії", — пише RND.

Нові обмеження для Росії мають бути спрямовані на боротьбу з обходом вже діючих санкцій. Таким чином, ЄС планує зупинити використання західних технологій, які Росія досі застосовує для виробництва зброї для війни проти України.

Також Європейський Союз хоче вперше ввести санкції проти скрапленого природного газу (СПГ). За словами дипломатів, Єврокомісія хоче заборонити використання європейських портів для транспортування російського СПГ до третіх країн. Це призведе до того, що Росія зможе продавати менше зрідженого природного газу через брак транспортних можливостей і інвестувати менше грошей у війну. 

За словами дипломатів ЄС, застереження Німеччини стосується планів заходів, спрямованих на те, щоб ускладнити обхід санкцій ЄС. Берлін закликає видалити норму про відповідальність філій компаній, які можуть порушити санкції.

"Причиною, очевидно, є побоювання, що німецькі компанії можуть бути притягнуті до відповідальності за порушення санкцій", — пояснює німецьке видання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії відреагували на нові санкції США.

Також "Коментарі" писали про заяву очільника Міноборони Німеччини про рік можливого нападу Росії на країни НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини