Головна Новини Світ Німеччина Німецька програма з працевлаштування біженців виявилась неефективною
commentss НОВИНИ Всі новини

Німецька програма з працевлаштування біженців виявилась неефективною

Німецька програма з працевлаштування Job Turbo виявилась неефективною, повідомляє Rheinische Post. У Федеральному агентстві з працевлаштуванні вважають, що проблема в погіршенні економіки, пишуть «Коментарі»

2 лютого 2024, 17:30
Поділіться публікацією:

В Федеральному агентстві з працевлаштування визнали, що програми Job Turbo, яка мала прискорити інтеграцію українських біженців в Німеччині, виявилася неефективною.

Німецька програма з працевлаштування біженців виявилась неефективною

В Німеччині проблеми з економікою

За три місяці вона не продемонструвала відчутних успіхів у працевлаштуванні українських біженців. Зокрема, рівень працевлаштування українок у січні 2024 року склав 1,2% порівняно з 1,7% рік тому. Серед українських чоловіків показник також впав з 3,4% 2023 року до 2,4% у січні 2024.

У Федеральному агентстві праці вважають, що головною причиною є погіршення економіки, що ускладнює збільшення працевлаштування.

Окрім того, у Федеральному агентстві з праці підкреслили, що минулого року кількість працездатних українців у Німеччині зросла майже на 50 тис. З початку війни 24 лютого 2022 року Німеччина прийняла понад 1 млн українських біженців.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", влада Німеччини посилить контроль за використанням грошової допомоги біженцями з України. Зокрема, для цього буде створена єдина платіжна карта для біженців. За словами прем'єр-міністр Нижньої Саксонії Штефана Вайля, 14 із 16 федеральних земель уже домовились про її створення. Баварія та Мекленбург-Передня Померанія планують запровадити свою власну модель контролю за використанням допомоги українськими біженцями.

Окрім того, "Коментарі" повідомляли, що у Німеччині обговорюють можливість позбавляти українських біженців соцпідтримки, якщо вони відмовляються йти на роботу

Також "Коментарі" писали, щоб повернути українців з-за кордону, уряд вирішив їх фінансово підтримувати протягом шести місяців. Проте, як відзначили у Мінсоцполітики, виплати поєднуватимуть зі стимулами влаштуватися на роботу, пишуть "Коментарі"

"Коментарі" повідомляли, що запідрахунками ООН до 80% українських біженців, що залишили Україну через російське повномасштабне вторгнення, планують повернутись додому, коли ситуація стане безпечною.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://rp-online.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини