Головна Новини Світ Великобританія Лондонський суд виніс вирок російському шпигуну
commentss НОВИНИ Всі новини

Лондонський суд виніс вирок російському шпигуну

Суд виніс вирок Девіду Сміту у справі про передачу секретної інформації з посольства Великобританії у Берліні.

17 лютого 2023, 13:38
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Суд Лондона засудив шотландця Девіда Баллантайна Сміта на 13 років та два місяці за шпигунство на користь Російської Федерації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Лондонський суд виніс вирок російському шпигуну

Девід Баллантайн Сміт. Фото з відкритих джерел

58-річний охоронець посольства Великобританії у Берліні зізнався, що збирав та передавав секретні дані для російських спецслужб. Девіда Сміта спіймали під час таємної операції у 2021 році, а 17 лютого 2023 йому винесли вирок та засудили на 13 років. Розслідування встановило, що шпигун почав свою підривну діяльність на користь Росії у 2018 році.

"Ви встановили регулярний контакт з кимось у російському посольстві, і цей контакт був каналом, через який передавалися незаконно отримані вами матеріали", — заявив суддя під час винесення вироку.

Попри зізнання Девіда Сміта про передачу інформації російському військовому аташе в Берліні генерал-майору Сергію Чухрову у листопаді 2020 року, суд вважає, що дії охоронця мають небезпечні наслідки.

"Я оцінюю вашу провину як високу. Ваша робота полягала в тому, щоб забезпечити безпеку посольства та його персоналу. Виносячи особисті дані співробітників посольства, ви наражаєте їх на небезпеку", — сказав суддя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що футбольний тренер був ймовірним російським шпигуном у Німеччині.

Також "Коментарі" писали, що НАТО звинуватило дві країни в запуску шпигунських повітряних куль. На думку генерального секретаря військового альянсу Єнса Столтенберга такі засоби для шпигунства використовує Російська Федерація та Китай.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини