Головна Новини Світ Німеччина Німецький винищувач підняли в небо для перехоплення російського військового літака: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Німецький винищувач підняли в небо для перехоплення російського військового літака: подробиці

У Люфтваффе заявили, що німецький винищувач супроводжував Іл-20М РФ, доки той не повернувся назад на схід

31 січня 2024, 07:05
Поділіться публікацією:

Німеччина була змушена підняти у повітря винищувач для перехоплення російського військового літака. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні ВПС Німеччини.

Німецький винищувач підняли в небо для перехоплення російського військового літака: подробиці

Іл-20М. Фото: з відкритих джерел

Наголошується, що винищувач піднявся на злітну смугу А з Лаазі і виявив російський військовий літак у міжнародному повітряному просторі над Рюгеном.

Він супроводжував його протягом короткого часу, перш ніж він повернув назад на схід.

"Військовий літак Іл-20М летів без сигналу транспондера", — додали у ВПС Німеччини.

У Німеччині уточнили, що в перехопленні брала участь 71 тактична ескадрилья ВПС "Ріхтгофен". Військове з'єднання оснащено винищувачами Eurofighter Typhoon.

Варто нагадати, росіяни вже не раз використовували свої літаки для провокацій. Торішнього серпня минулого року американські системи протиповітряної оборони виявили чотири військові літаки країни-агресора поблизу Аляски. У тому ж місяці Військово-повітряні сили Данії перехопили два російські бомбардувальники, які летіли "до території НАТО".

Читайте також на порталі "Коментарі" — німецькі військові аналітики вважають, що збройне протистояння між Росією та НАТО можливе. Такий сценарій може розвернутися за п'ять-вісім років. Таку заяву в інтерв'ю Tagesspiegel зробив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Як зазначив міністр, поки він не вважає за ймовірний напад РФ на НАТО. У той же час він схильний довіряти заявам експертів про те, що, ймовірно, війна може розгорнутися в найближчі п'ять-вісім років.

Також видання "Коментарі" повідомляло – загроза Третьої світової війни: Пісторіус розповів, до чого готуватись німцям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини