Головна Новини Світ Німеччина Орбану запропонували угоду щодо України: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбану запропонували угоду щодо України: подробиці

За інформацією FT, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте хоче стати новим генсеком НАТО, тому запропонував прем'єру Угорщини Віктору Орбану угоду

18 червня 2024, 10:24
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте пообіцяв надати прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану можливість відмовитись від участі в діяльності НАТО з підтримки України, якщо його призначать генеральним секретарем військового альянсу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Financial Times".

Орбану запропонували угоду щодо України: подробиці

Марк Рютте. Фото: з відкритих джерел

За інформацією видання, напередодні Рютте та Орбан провели зустріч у кулуарах вечері лідерів ЄС у Брюсселі. Прем'єр-міністр Нідерландів пообіцяв, що за нього Угорщина матиме право відмовитися від участі в діяльності НАТО на підтримку України та за межами території членів альянсу, повідомили дві особи, обізнані про хід обговорення.

Представник Рютте заявив, що ввечері в понеділок у них з Орбаном відбулася "хороша розмова", і насамперед обговорювалися підсумки зустрічі, що відбулася минулого тижня між генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом та угорським прем'єр-міністром.

"Прем'єр-міністр Рютте підтвердить прем'єр-міністру Орбану письмово те, що вони обговорили. Це була хороша і відкрита розмова, і обидва домовилися зосередитися на майбутньому", — заявив прес-секретар.

Зазначимо, чинний генсек НАТО Єнс Столтенберг залишить свою посаду 1 жовтня 2024 року. До цього часу в Альянсі мають визначитись, хто його замінить.

На сьогодні головним претендентом на посаду генсека НАТО є прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Столтенберг розповів, від чого залежить тривалість війни РФ проти України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – НАТО готується привести ядерну зброю до бойової готовності: Столтенберг пояснив, що відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини