Головна Новини Світ Німеччина Переговори між Україною та РФ: у партії Шольца виступили з новою пропозицією
commentss НОВИНИ Всі новини

Переговори між Україною та РФ: у партії Шольца виступили з новою пропозицією

У партії Шольця пропонують створити контактну групу для переговорів між Україною та РФ

14 вересня 2024, 15:17
Поділіться публікацією:

Голова парламентської фракції Соціал-демократичної партії Німеччини Рольф Мютценіх запропонував створити міжнародну контактну групу для переговорів між Україною та Росією. Цю партію очолює канцлер Олаф Шольц. Як повідомляє портал "Коментарі", таку пропозицію Мютценіх озвучив в інтерв'ю Rheinische Post.

Переговори між Україною та РФ: у партії Шольца виступили з новою пропозицією

Німеччина. Фото: з відкритих джерел

Політик пояснив свою позицію тим, що канцлер Німеччини та президент України Володимир Зеленський сходяться на думці, що зараз гарний час для активізації зусиль мирних переговорів і, що Росія також має бути присутньою на наступному мирному саміті.

Рольф Мютценіх вважає таку позицію правильною, і це дозволяє іншим країнам активізувати зусилля для припинення бойових дій.

"На мій погляд, час для західних союзників ініціювати контактну групу для початку процесу", — заявив Мютценіх.

Депутат заявив, що до контактної групи мають увійти Китай, Індія, Туреччина та Бразилія, щоб зіграти роль посередників.

"У цих державах зростає переконання, що російська загарбницька війна може стати тягарем. Тому робота контактної групи може бути багатообіцяючою та відігравати важливу посередницьку роль", — пояснив німецький політик.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чиновники Путіна намагаються сформувати міжнародні мирні посередницькі зусилля у війні в Україні, демонструючи при цьому небажання офіційної Москви брати участь у сумлінних переговорах з Україною. Як і раніше РФ намагається говорити мовою ультиматумів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Кремлі прокоментували можливість закінчити війну в Україні мирними переговорами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини