Головна Новини Світ Німеччина Після розмови з Байденом Шольц зробив заяву про допомогу Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Після розмови з Байденом Шольц зробив заяву про допомогу Україні: подробиці

Олаф Шольц після розмови з Джо Байденом анонсував допомогу Україні на понад 7 млрд євро

17 січня 2024, 11:07 comments1095
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц після телефонної розмови з президентом США Джо Байденом повідомив, що Німеччина надасть Україні військові товари більш ніж на 7 млрд євро. Як передає портал "Коментарі", про це Шольц написав у мережі Twitter (Х).

Після розмови з Байденом Шольц зробив заяву про допомогу Україні: подробиці

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Німеччина надає понад сім мільярдів євро у вигляді військових товарів у 2024 році", – зазначив глава німецького уряду.

Повідомляється, що сторони також обговорювали актуальність подальшої підтримки України.

Олаф Шольц запевнив, що він та президент Байден єдині у своєму бажанні продовжувати надавати Україні фінансову, гуманітарну та військову підтримку.

Подібну заяву оприлюднив і Білий дім – у ній йдеться про те, що лідери країн скоординували подальшу непохитну підтримку України у війні проти Росії.

Зазначимо, президент США Джо Байден 17 січня покличе лідерів та топ-політиків Конгресу до Білого дому для обговорення запиту на додаткове фінансування, зокрема для військової допомоги Україні. Про це під час брифінгу заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США продовжуються зволікання з ухваленням закону про багатомільярдну допомогу Україні, який республіканці пов'язали з посиленням міграційного законодавства. При цьому результати соцопитування CBS News/YouGov показали, що для американців у пріоритеті питання інфляції, кордону з Мексикою та еміграції. А війну в Україні назвали найважливішою проблемою лише 2% опитаних. Про що говорить те, що відбувається в США? Як ситуація може розвиватись далі? Як це може позначитися на російсько-українській війні та глобальній безпеці? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини