Головна Новини Світ Німеччина Правлячі партії Німеччини готують звернення до Шольца: що може отримати Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Правлячі партії Німеччини готують звернення до Шольца: що може отримати Україна

У Бундестазі хочуть закликати уряд передати Україні далекобійну зброю

20 лютого 2024, 08:50 comments1935
Поділіться публікацією:

Правлячі партії Німеччини готують заклик до уряду про передачу Україні далекобійного озброєння. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Tagesschau".

Правлячі партії Німеччини готують звернення до Шольца: що може отримати Україна

Німеччина. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, парламентські фракції СДПН, "зелених" та Вільних демократів, які входять до "світлофорної коаліції", хочуть ініціювати розгляд проекту резолюції із закликом до уряду розширити військову допомогу Україні.

"Це включає поставку додаткових необхідних систем зброї далекого радіусу дії і боєприпасів", — йдеться в матеріалі.

Але далекобійні ракети Taurus у проекті резолюції не згадуються.

Варто зазначити, вже рівно рік, як Київ звертається до Німеччини із закликом розпочати постачання далекобійних ракет Taurus, які здатні знищувати цілі на відстані до 500 кілометрів. Але Берлін поки що відмовляється від таких поставок. За інформацією ЗМІ, проти виступає канцлер Олаф Шольц. Він переживає, що ракети можуть використовувати для ударів територією Росії.

До речі, канцлеру Німеччини на Мюнхенській безпековій конференції довелося виправдовуватися за те, що Німеччина не постачає ракети Taurus Україні.

Олафа Шольца після його виступу кілька разів запитали про причини, з яких Німеччина не постачає Україні далекобійні ракети Taurus.

"Це питання дивне – ви знаєте, що Німеччина витрачає (Ред. – на постачання в Україну) найбільше в Європі", – заявив канцлер, нагадавши, що Німеччина після США витрачає найбільше на зброю для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Німеччина надає гарантії безпеки для України: Шольц пояснив, що тепер чекає на РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини