Головна Новини Світ Польща Польща та країни Балтії пригрозили Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща та країни Балтії пригрозили Білорусі

Латвія, Литва та Польща попереджають білоруське керівництво у готовності закрити кордони.

28 серпня 2023, 15:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Країни Балтії та Польща готові повністю закрити свої кордони з Білоруссю, якщо станеться "критичний інцидент" з найманцями з групи "Вагнера", заявив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Польща та країни Балтії пригрозили Білорусі

Очільник МВС Польщі Маріуш Камінський. Фото з відкритих джерел

Польща та члени Європейського Союзу, які мають спільний кордон з Білоруссю вказують на свою стурбованість у безпеці кордонів через присутність найманців з групи "Вагнера" на території Білорусі. Саме туди їх запросив Лукашенко після бунту Євгена Пригожина.

Крім того у Польщі зафіксували збільшення кількості мігрантів в останні місяці, які перетнули кордон з боку Білорусі.

"Ми вимагаємо від влади в Мінську, щоб група "Вагнера" негайно залишила територію Білорусі, а нелегальні мігранти негайно покинули прикордонну зону та були відправлені назад у свої країни", — говорить Маріуш Камінський.

Польський міністр внутрішніх справ пригрозив, що його та інші країни вживе заходів у критичний момент.

"Якщо станеться критичний інцидент, незалежно від того, на польському чи литовському кордоні, ми негайно дамо відповідь. Усі відкриті досі пункти пропуску будуть закриті", — сказав Камінський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що білоруська опозиція вказує на смерть Пригожина як сигнал для Лукашенка, який тепер стало ще багато знає про дії Путіна.

Також "Коментарі" писали про ЗМІ, які називають ім’я людини, що стане новим керівником приватної військової компанії "Вагнер". Цей російський офіцер раніше зрадив Пригожина на користь Кремля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини