Головна Новини Світ Німеччина Шольц підтримав ідею Зеленського: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц підтримав ідею Зеленського: про що йдеться

Канцлер Німеччини вважає правильним рішенням запросити РФ на другий саміт миру

20 липня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтримав пропозицію Києва запросити представників Росії на другий саміт миру, який заплановано на кінець року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Zeit".

Шольц підтримав ідею Зеленського: про що йдеться

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Дуже радий, що український президент сказав те, що ми також хочемо, щоб Росія була там на наступній зустрічі. Це теж правильно", — висловився Олаф Шольц.

Водночас глава німецького уряду виступив проти тих, хто закликає Україну припинити опір агресору.

"Світ та безпека мають бути гарантовані, але не шляхом капітуляції України. Не шляхом початку наступної війни знову", — сказав канцлер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — канцлер Німеччини Олаф Шольц відреагував на заклик президента Володимира Зеленського до західних союзників збивати російські ракети та безпілотники над Україною, заявивши, що про це не може бути й мови. Про це пише "DW".

Олаф Шольц також заявив, що не готовий зняти обмеження щодо використання західної зброї для ударів по цілях на території РФ. Німецький канцлер відповів на запитання, чи згоден він з іншими країнами НАТО щодо цих закликів Зеленського.

"Я бачу такий консенсус, що про такі кроки не може бути мови, і США також дуже чітко висловилися з цього приводу", — заявив глава німецького уряду.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Олаф Шольц заявив про необхідність діалогу щодо нового діалогу щодо контролю над озброєннями.

Олаф Шольц зазначив, що у довгостроковій перспективі мають бути знову укладені угоди про роззброєння з Росією.

"Все, що ми робимо, має призвести до того часу, коли ми знову зможемо говорити про контроль над озброєннями між великими світовими державами", – сказав канцлер.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини