Головна Новини Світ Німеччина Шольц пообіцяв знову зателефонувати Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц пообіцяв знову зателефонувати Путіну

Зателефонувати з Путіним Шольц хоче, коли "настане час"

26 травня 2023, 10:34 comments3482
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини вважає, що із президентом Росії Володимиром Путіним все ще можна вести діалог. Принаймні, він знову хоче відновити телефонні розмови з господарем Кремля. З минулого року німецький лідер припинив переговори з Путіним, оскільки від цих переговорів не було позитивного результату. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві Шольца для Kölner Stadt-Anzeiger.

Шольц пообіцяв знову зателефонувати Путіну

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Минуло деякий час з моменту мого останнього телефонного дзвінка. Але я маю намір знову поговорити з Путіним свого часу", — заявив Шольц.

Він нагадав, що обов'язковою умовою "справедливого світу" є виведення російських військ з України. Однак російське керівництво має розуміти, що не може йтися про якийсь "холодний світ", "при якому, наприклад, нинішня лінія фронту стає новою "кордоном" між Росією та Україною. Таким чином Кремль тільки може спробувати узаконити незаконно відібрані українські території .

При цьому Олаф Шольц не став уточнювати, чи це стосується Криму, який Росія анексувала 2014 року. Журналісти попросили канцлера уточнити, чи поширюється поновлення територіальної цілісності України на Крим. На це уточнення Шольц відповів, що російські війська мають бути виведені.

Шольц також ухилився від відповіді на запитання, чи слід скидати президента Росії Володимира Путіна.

"Я не вірю в такі спекулятивні питання. Зрештою, має бути угода між урядами Москви та Києва", — сказав канцлер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вступ України до НАТО в "оглядному майбутньому": канцлер Олаф Шольц зробив важливу заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Олаф Шольц емоційно висловився через відмову Швейцарії щодо передачі зброї для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини