Головна Новини Світ Німеччина Шольц розкритикував заплановані постачання зброї Україні: що обурило канцлера
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц розкритикував заплановані постачання зброї Україні: що обурило канцлера

Канцлер Німеччини вважає, що країнам-партнерам щодо ЄС варто їх збільшити

9 січня 2024, 08:10 comments2100
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав інші країни Європейського Союзу надати більшу підтримку Україні в 2024 році. Він заявив, що на сьогоднішній день ЄС дуже слабко допомагає Києву, постачання значно знизилося і потрібно збільшувати обсяги. Як передає портал "Коментарі", свою заяву він зробив після зустрічі із прем'єр-міністром Люксембургу Люком Фріденом у Берліні, пише газета Handelsblatt.

Шольц розкритикував заплановані постачання зброї Україні: що обурило канцлера

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Постачання зброї для України, заплановані більшістю країн-членів ЄС на сьогоднішній день, у будь-якому разі занадто малі. Тому я закликаю наших союзників у Європейському Союзі також активізувати свої зусилля на користь України", — заявив німецький канцлер.

За його словами, Німеччина на другому місці після США з надання допомоги Україні: на постачання зброї у 2024 році виділено 8 мільярдів євро, а на гуманітарну та фінансову допомогу – "мільярди".

При цьому Олаф Шольц наголосив, що одного німецького внеску недостатньо, щоб гарантувати безпеку України. у цьому процесі Україна має відчувати підтримку усієї Європи.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тлі посилення масованих ракетних та дронових ударів Росії по Україні, у Бундестазі вкотре закликали уряд ФРН схвалити постачання Україні німецьких крилатих ракет Taurus.

Також видання "Коментарі" повідомляло – майже дві третини громадян Німеччини (64,3%) хотіли б, щоб канцлер Олаф Шольц залишив посаду, а його місце обійняв нинішній міністр оборони Борис Пісторіус. Про це свідчать дані опитування інституту дослідження громадської думки INSA, що наводить рейтинговий таблоїд "Bild".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини