Головна Новини Світ Німеччина Шольц відчув на собі, що таке війна: яка неприємність сталася з канцлером в Ізраїлі
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц відчув на собі, що таке війна: яка неприємність сталася з канцлером в Ізраїлі

Канцлер Німеччини Олаф Шольц через повітряну тривогу ліг на землю в аеропорту Тель-Авіва і побачив вибухи

18 жовтня 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц перед відльотом з Ізраїлю був змушений зійти з літака в аеропорту Тель-Авіва та лягти на землю через повітряну тривогу. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bild".

Шольц відчув на собі, що таке війна: яка неприємність сталася з канцлером в Ізраїлі

Аеропорт Тель-Авіва

Згодом після цього Шольца відвезли машиною до будівлі аеропорту, де є укриття.

Журналісти зазначають, німецький канцлер на власні очі побачив два вибухи, спричинені роботою системи ППО "Залізний купол". Після цього співробітники служби безпеки обшукали урядовий літак щодо можливих небезпек.

За кілька хвилин пасажири змогли знову піднятися на борт літака та вирушити до Каїра.

Сама поїздка Шольця до Ізраїлю також не була безпечною. Канцлеру довелося кілька разів спускатися в укриття через повітряну тривогу. Зокрема тривога пролунала, коли той відвідував німецьке посольство.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після серії масованих ударів ракетами та бомбами по Сектору Газа Армія оборони Ізраїлю готується до наступного етапу своєї кампанії, але це не обов'язково буде наземна операція на території Палестини, як анонсувалося раніше.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ситуація на Близькому Сході на другому тижні ескалації, викликаної нападом бойовиків ХАМАС на Ізраїль із передбачуваною жорсткою відповіддю останнього у вигляді ударів по Сектору Газа, залишається вкрай складною. США направили до берегів Ізраїлю (свого основного союзника поза НАТО) дві тисячі морських піхотинців. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) постійно обмінюється ударами із сусідніми країнами – Сирією, Ліваном. При цьому, схоже, через тиск як союзників, так і противників поки не розпочала наземну операцію в Секторі Газа. Хоча не виключено, що може розпочати після візиту до Ізраїлю президента США Джо Байдена. Експерти продовжують спеціально для видання "Коментарі" аналізувати загострення на Близькому Сході.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bild.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини