Головна Новини Світ Німеччина Шольц відповів категорично відмовою на заклик Зеленського: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц відповів категорично відмовою на заклик Зеленського: про що йдеться

Олаф Шольц проти того, щоб збивати ракети та дрони над Україною

19 липня 2024, 10:52
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відреагував на заклик президента Володимира Зеленського до західних союзників збивати російські ракети та безпілотники над Україною, заявивши, що про це не може бути й мови. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "DW".

Шольц відповів категорично відмовою на заклик Зеленського: про що йдеться

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Олаф Шольц також заявив, що не готовий зняти обмеження щодо використання західної зброї для ударів по цілях на території РФ.

Німецький канцлер відповів на запитання, чи згоден він з іншими країнами НАТО щодо цих закликів Зеленського.

"Я бачу такий консенсус, що про такі кроки не може бути мови, і США також дуже чітко висловилися з цього приводу", — заявив глава німецького уряду.

Володимир Зеленський на саміті закликав західних партнерів посилити протиповітряну оборону України та зняти обмеження щодо ударів західною зброєю по цілях на території Росії.

Він також згадав, що у квітні партнери допомогли Ізраїлю відбити масований комбінований удар Ірану та підкреслив, що ракети та дрони не є "носіями державного суверенітету", тому необхідна колективна воля, щоб їх збивати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Шольц знову заявив про готовність до діалогу з РФ: що пропонує.

Також видання "Коментарі" повідомляло – пропозиції російського диктатора Володимира Путіна щодо початку так званих мирних переговорів з Україною – несерйозні. Таку заяву в інтерв'ю ZDF зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Глава німецького уряду зробив відповідну заяву перед початком саміту світу України у Швейцарії. Він назвав так званий "мирний план" Володимира Путіна несерйозним.

"Водночас Путін також показав, що його справді цікавить: класичне імперіалістичне завоювання землі. Він застосував велику військову силу та розпочав жорстоку війну", — сказав канцлер Німеччини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини