Головна Новини Світ Німеччина Шольц висловився про зміну режиму в РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц висловився про зміну режиму в РФ

Олаф Шольц сумнівається, що новий режим в РФ міг виявитися кращим за путінського

29 червня 2023, 07:08
Поділіться публікацією:

Сьогодні головна мета Заходу – допомогти українському народу захиститись від російської агресії, а не зробити все можливе, щоб у Росії відбулася зміна режиму. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише "Sky News".

Шольц висловився про зміну режиму в РФ

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Німецький канцлер зазначив, що немає жодних гарантій, що після зміни режиму в Росії країна обрала б демократичний шлях розвитку. Тим більше, це швидше за все цього не сталося б, якби бунт Пригожина мав успіх.

Олаф Шольц нагадав, що "вагнерівці" — це не політичний рух, це саме військова організація, яка своїми жорстокими діями відома у всьому світі. тим більше, про неї багато відомо з боїв в Україні, де ПВК "Вагнер" діяла та діє надзвичайно жорстоко.

Німецький канцлер висловив думку, що заколот, який пережила Росія минулими вихідними, завдав серйозного удару путінським режимом і сьогодні Путін справді ослаблений.

"Я дійсно вважаю, що він (Ред. — Путін) ослаблений, оскільки це показує, що в структурах авторитарної влади є тріщини, і він не так міцно сидить у сідлі, як він завжди стверджує", — сказав Шольц.

Канцлер підкреслив, що наразі невідомо, чи змусить така ситуація Кремль ухвалити рішення про виведення війська з України та розпочати мирні переговори.

Зазначимо, 23 червня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин від словесної конфронтації з верхівкою Міноборони РФ в особі міністра Сергій Шойгу та керівника Генштабу Валерія Герасимова перейшов до активних дій. Пригожин звинуватив "міноборонівців" у ракетному ударі по тиловій базі "Вагнера", на вулицях російських міст з'явилася військова техніка, "вагнерівці" взяли адмінбудинки (зокрема міноборони) у Ростові, вимагаючи "голів" Шойгу та Герасимова. Що сталося та чому? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається в Росії після заколоту Пригожина – чи справді режим Путіна приречений.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини