Головна Новини Світ Німеччина Шольц згадав про українських біженців у Німеччині: із чим звернувся до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц згадав про українських біженців у Німеччині: із чим звернувся до ЄС

Німецький канцлер хоче компенсації для Німеччини від ЄС за українських біженців

27 червня 2024, 16:38
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Європейський Союз має виділити більше коштів таким країнам як Німеччина, які приймають велику кількість українських біженців. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву глава німецького уряду зробив на саміті ЄС у Брюсселі, повідомляє рейтингове видання "Politico".

Шольц згадав про українських біженців у Німеччині: із чим звернувся до ЄС

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Олаф Шольц повідомив, що він написав спільний лист зі своїми польським та чеським колегами, Дональдом Туском та Петром Фіалою, до президента Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн, у якому докладно виклав цю вимогу.

За словами німецького канцлера, Європа має надати тим країнам, які прийняли найбільшу частку українських біженців, спеціальну фінансову підтримку для забезпечення соціальної допомоги (біженцям), професійного навчання, мовних курсів та інших речей, які відіграють певну роль.

Дискусія навколо українських біженців у Німеччині активізувалася останніми місяцями. Деякі політики з правоцентристської опозиції стверджують, що Берлін має скоротити соціальну допомогу українцям, котрі досі не знайшли роботу в Німеччині.

Зокрема, голова ХСС у Бундестазі Александер Добріндт закликав висилати безробітних українських біженців із Німеччини. Його пропозицію вже розкритикували партії федеральної коаліції, а також український посол у Німеччині Олексій Макєєв.

За офіційними даними, серед понад мільйона українців у Німеччині людьми працездатного віку є понад 800 тисяч, із них працюють приблизно чверть.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи скасує Німеччина допомогу українським біженцям: відповідь уряду.

Також видання "Коментарі" повідомляло – скільки українських біженців у країнах ЄС: оновлені дані.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 червня 2024, 16:48

Молодець! І нових працьовитих громадян отримає. Які, одночасно, будуть гарними споживачами і платниками податків. І гроші від ЄС отримає. Так буває, коли людяне ставлення до людей, тоді і від людей так само. І до самої країни доля прихильна.


Новини