Головна Новини Світ Німеччина Шольц зібрався до Вашингтона: як це стосується підтримки України у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Шольц зібрався до Вашингтона: як це стосується підтримки України у війні

За інформацією Bloomberg, Шольц проведе із Байденом зустріч у США щодо допомоги Україні

27 січня 2024, 08:15 comments1276
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у першій половині лютого вирушить до Вашингтона для зустрічі з президентом США Джо Байденом. Лідери обговорять подальшу допомогу Україні. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Шольц зібрався до Вашингтона: як це стосується підтримки України у війні

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі наголошується, що Шольц і Байден планують під час зустрічі згуртувати підтримку навколо допомоги Україні в той час, коли в Конгресі США точаться суперечки щодо безпеки кордонів, де в законопроєкті закладено допомогу Києву на 61 млрд доларів. І тоді, коли є затримки з виділенням Європейським Союзом допомоги у розмірі 50 млрд євро нашій державі.

З посиланням на анонімні джерела, видання зазначає, що двосторонню зустріч у Білому домі планують провести протягом другого тижня лютого. Раніше Шольц закликав союзників посилити підтримку України, заявивши, що країни ЄС роблять замало, щоб допомогти Києву.

У четвер представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що США вважають, що у цій мережі коаліції, союзників та партнерів все ще є дуже багато енергії, щоб допомогти підтримати Україну.

"Кожна країна робить це по-своєму і робить це настільки, наскільки вона може. Так само, як і ми, це суверенні рішення, але ми не бачили жодних послаблень чи роз'єднаності, коли йдеться про підтримку України", — заявив Кірбі.

Варто зазначити, що Олаф Шольц останнім часом робить багато заяв щодо недостатньої підтримки країн ЄС України. Канцлер Німеччини вважає, що європейські союзники запланували "недостатньо" військової допомоги Україні на 2024 рік і закликав їх якнайшвидше збільшити її. Про це глава німецького уряду заявив в інтерв'ю Die Zeit.

Читайте на порталі "Коментарі" — чи можуть переговори з РФ зупинити війну в Україні: Шольц дав відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини